Skip to main content

Miksi moniteholinssit?

Suurin osa ihmisistä joutuu jossain vaiheessa keski-iän ylittäessään hankkimaan itselleen silmälasit nähdäkseen lähelle (ikänäkö), oli silmälasien käyttäjä tai ei.

Yksiteholähilaseilla ei näe kauas ja tämän vuoksi on kehitetty moniteholinssit. Moniteholinsseissä linssin voimakkuus muuttuu portaattomasti kaukokatselusta lähikatseluun niin, että linssin yläosassa on kaukokatseluun tarkoitettu kaukovahvuus, joka muuttuu asteittain linssin alareunaa kohti mentäessä lähivahvuudeksi. Moniteholaseja ei siis tarvitse ottaa pois, jos on nähtävä kauas tai välietäisyyksille kuten tietokoneelle tai auton mittaristoon. Yksiteholähilasien voimakkuudesta ja käyttäjän silmän jäljellä olevasta mukautumiskyvystä riippuen yksiteholaseilla voi nähdä vain rajalliselle etäisyydelle lähelle.

Kun oma optometristinne/optikkonne suosittelee teille ensimmäisiä monitehoja, he eivät tee sitä myydäkseen kalliimpia linssejä vaan tarjotakseen parempaa näkömukavuutta myös jatkossa. Moniteholinsseihin on helpompi tottua, kun kauko- ja lähialueen välinen voimakkuusero on vielä pieni.

Viimeisimmät artikkelit